VI KAN MASKINER
Vi kan maskiner
2021-10-27

Det är vi som jobbar på EMS. Vi jobbar som fältmekaniker, på reservdelslager, som maskinsäljare, servicetekniker och på många andra tjänster. 

Läs mer om de olika tjänsterna här

Fältmekaniker
Produktionsmekaniker
Reparationsmekaniker

Här presenterar vi några av våra medarbetare. Om du vill blir en av oss, skicka en öppen ansökan till rekrytering@ems.se

I sociala medier hittar du oss under #ViKanMaskiner

Peter Bylund, verkstadschef
Peter är verkstadschef på NTC AB, vårt dotterbolag i Sundsvall. Det som inspirerar Peter mest med jobbet är att få jobba med människor. Inte minst att kunna göra skillnad för entreprenörer, skapa en god relation och visa att underhåll, ordning och reda och struktur är lönsamt. ”Jag har haft en förkärlek för maskiner sedan jag var liten. Det är kul att skruva, jobba med problemlösning och att göra anpassningar.”

Jesper, fältmekaniker
Jesper är fältmekaniker och är ute hos våra kunder för att ge service, underhåll och reparera maskiner. En vanlig dag börjar med att han kollar sin telefon för att se dagens ordrar för att kunna planera sin dag. Det område Jesper jobbar sträcker sig från Gävle till Västerås, vilket betyder att det blir ganska mycket tid i bilen. En enklare reparation tar i snitt en timme men ibland är det större jobb och då tar det förstås längre tid. ”Det roligaste är att åka på ett jobb hos en kund som har problem med en maskin och som blir riktigt nöjd när jag åtgärdat felet.” På fritiden bygger Jesper lego med sina barn.

Rositha, reservdelslagret
Rositha jobbar på vårt reservdelslager. Hon gillar sitt jobb skarpt. "Det händer alltid så mycket". Extra kul att företaget förändras och moderniseras. Nu har vi fått nya sorteringshyllor (ett pater noster-verk) och det underlättar. Rositha har precis blivit mormor till en liten kille och tycker att det är toppen!

Janne Larsson, produktionsverkstan
Janne jobbar på verkstan med att utrusta nya maskiner med det som våra kunder behöver. ”Det är en inspirerande utmaning att utrusta maskinen på bästa sätt enligt kundens önskemål. Det är ganska mycket speciallösningar. Det kan till exempel vara anpassad design för fotsteg och infästningar.” Janne har jobbat fem år på vår verkstad och är något av en spindel i nätet. Förutom att ha fullt upp med maskinerna får han mycket olika frågor från kollegor. ”Roligast är när det blir lite knepigt och jag kan hjälpa till att hitta bra lösningar”. På fritiden är Janne scouter-entusiast och han gillar motorsport över huvud taget. 

Rolf, repverkstaden
Rolf jobbar som teamleader på repverkstaden. Han har tidigare jobbat som fältmekaniker och totalt sett har Rolf mer än 45 års erfarenhet som mekaniker. Här på EMS jobbar han sedan fem år med att reparera och serva entreprenadmaskiner. Det bästa på jobbet är när han och verkstadsteamet reparerar en maskin på ett riktigt bra och effektivt sätt och som kunden förväntat sig. Med sju barnbarn är det ett under att det finns tid över för jakt, ett stort intresse för Rolf. 

Dela denna sida