Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Andreas arbetsplats är en ny Hyundai HW170ACR

Nässelgrundet har senaste tiden köpt in fyra nya Hyundai-grävare och den femte maskinen är på väg.

– Vi lyssnar mycket på våra maskinister innan vi köper in nya maskiner. Därför har det blivit
Hyundai, säger Sandra Axenborg, verksamhetschef på Nässel­grundet.

 

– Våra maskinister tycker att Hyundai är trevliga och bra maskiner. Dessutom har vi bra kontakt med EMS och fin relation med deras säljare, Martin Olsen, det är också viktigt när vi väljer leverantör.

Nässelgrundet har idag två HW170ACR, två HW140A och ytterligare en HW140A är på väg in. Tanken är att varje maskinist så småningom ska ha sin egen maskin som sin arbetsplats att vårda och ta hand om.

Långt projekt

Andreas Vennberg är en av de maskinisterna och han är stationerad vid ett stort projekt för Danderyds kommun där Nässelgrundet ersätter och bygger ett nytt 1 700 meter långt bullerplank längs med Enebybergsvägen. Projektet startade i september och pågår löpande. Där har man tre anläggare, två maskinister, två snickare och arbetsledare placerade på heltid.

Andreas kör sedan i oktober en ny Hyundai HW170ACR som är hans dagliga arbetsplats.

– Jag gillar den här maskinen. Det är en
användarvänlig förarmiljö med enkel meny med touchscreen och som förare går det snabbt att lära sig maskinen. Nu har jag kört den ett tag och uppskattar till exempel hydrauliken som verkligen är bra. Där har Hyundai tagit ett stort kliv uppåt.

För små ytor

– Maskinen är också otroligt smidig för sin storlek. Jag jobbar nära vägen och avstängningarna är så små som möjligt så det är liten yta man har att röra sig inom. Jag har ju dessutom stödben, det gör att det blir ytterligare några yttre punkter. Men det är ändå inga problem att få plats att jobba.

Han ser också skillnaden mellan sin HW170ACR och andra maskiner.

– Ja, det här känns verkligen genomtänkt. Vi hade hyresmaskiner tidigare innan vi köpte in egna grävare, så vi har fått köra en del olika maskiner så vi har att jämföra med.

Förare avgör

Andreas är nöjd med sin maskin och då är Sandra Axenborg i egenskap av verksamhetschef maskin också nöjd.

– Det är ju maskinisternas arbetsplatser och vi tar hänsyn till vad de tycker. Vi pratar hela tiden med dem om vad de tycker om sina maskiner och vad de har för tankar. De har ju kört en mängd olika märken och maskiner eftersom vi hyr in maskiner då och då.

– Det är de som har den praktiska och vardagliga kunskapen.

Miljövänliga

Ytterligare en fördel med Hyundai-maskinerna är miljöaspekten.

– Vi kan använda miljöolja och de är klassade i steg 5, det senaste man kan ha ur miljösynpunkt. Våra kunder ställer höga krav på oss ur miljösynpunkt och det är i linje med vårt eget miljötänk och policy.

 

Nässelgrundet

Nässelgrundet är ett familjeägt företag som grundades 2014 och man har idag cirka 100 anställda. Man jobbar mestadels med projekt i stockholmsregionen men är även aktiva i projekt utanför regionen.

Företaget har tre grenar:

  • Trafikvakter
  • Anläggning
  • Maskin