Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Ida stortrivs bland lastbilar och maskiner

Ida Hedman, 25, tillbringar sina arbetsdagar i en Hyundai hjulgrävare HW140A, utrustad med en Dala-Grip.
– Det här är det bästa jag har jobbat med, och då har jag ändå varit ganska flexibel, säger hon.

IDA ÄR ANSTÄLLD på Miltin Transport och placerad på en återvinnings- och mottagningsanläggning i Nyköping. Uppdragsgivaren är miljöföretaget PreZero, som hanterar restmaterial från sina kunders verksamhet, och arbetar för cirkulär ekonomi och hållbar utveckling.

Tidigt varje morgon tar Ida plats i sin maskin efter att ha gått igenom dagens arbete tillsammans med sina kollegor som kör lastbilarna. Ida startar, kör fram och med van hand börjar hon sortera ut insamlat material i olika fraktioner.

– Jag sorterar ut trä, metall, wellpapp, isolering, betong och övrigt material som kommer hit och lastar om det till särskilda containrar. Utsorterat material transporteras sedan till olika mottagare och materialet kommer till ny användning genom återvinning eller energiutvinning, berättar Ida.

 

VALET BLEV HYUNDAI
Ida har haft jobbet sedan i somras och till uppdraget i Nyköping införskaffade Miltin Transport en helt ny
maskin från EMS.

– Eftersom det är ett nytt projekt behövde vi en lämplig maskin för uppdraget, berättar Martin Lindström, driftchef på Miltin Transport. Valet blev Hyundais mellanstora hjulgrävare HW140A, utrustad med Dala-Gripen entreprenadgrip, som fungerar utmärkt tillsammans med Rototilt. Trots att Ida aldrig hade kört en entreprenadmaskin tidigare lärde hon sig snabbt och stortrivs med sitt nya jobb.

– Det här var det bästa som kunde hända mig. Dessutom var det lyxigt jag få jobba med en helt ny maskin. Den är väldigt lättkörd. Det tog bara några dagar att lära sig köra och använda olika funktioner. Jag fick också bra support från EMS, och alla instruktioner är lättåtkomliga i datorn.

Eftersom maskinen har hjul i stället för band, fungerar den bra på anläggningen utan att tar marken stryk.

– Eftersom vi kör metallskrot och annat material som kan orsaka punktering har vi diskuterat att byta till specialdäck, helgjutna gummidäck, säger Ida.

UPPSKATTAR FÖRETAGSKULTUREN
Det är tydligt att Ida trivs i en miljö bland lastbilar och maskiner. Hon uppskattar också företagskulturen och att hon fick förtroendet att börja som maskinist.

– Genom att vi är beroende av varandra för att skapa ett bra flöde i verksamheten har vi en god gemenskap och löser problem tillsammans. Om någon behöver hjälp ställer vi upp för varandra. Vårt motto är att ingen är klar förrän alla är klara, avslutar Ida.

Fakta om Miltin Transport AB

Grundat: 2018

Antal anställda: Ca 20 medarbetare

Verksamhetsområde: Stockholmsregionen och Södermanland

Uppdrag: Transport- och åkeriverksamhet med tillhörande tjänster