Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Train & Rail 2023 på Stockholmsmässan

Train & Rail är Nordens största mässa för hållbar transport och i år gick den av stapeln 25-27 april.

Vår partner Pandrol hade lagt 25 meter räls vilket var utmärkt för vår rälsmonterade Takeuchi TB290-2 som var kittad med en CD300 IQ – ett tillbehör som monterar och tar bort rälsclips. CD300 IQ säljs av Pandrol som också hade monterat den 4-hjulsdrivna rälshydrauliken.

Ingen tipprisk trots den lätta maskinen!

TB290-2 är en väldigt lätt maskin, vilket gör den enkel att förflytta och köra och även billigare i drift. Tack vare att den är så anpassningsbar finns det ett brett utbud av tillbehör som ger den alla önskvärda egenskaper. På just denna maskin sitter det en givare från Intex på grävarmen, ett begränsningssystem som både hjälper maskinen att hålla sig kvar på rälsen utan att tippa vid för hög belastning, men också hindrar armen att gå upp för högt och komma åt ledningar. Rälshjulen drivs av 4 separata hydraulmotorer.

En lätt maskin som kan göra avancerade typer av jobb

När vi pratar med Pandrol påpekar de vilken mångsidig maskin TB290-2 är, den går att lita på vid många typer av avancerade jobb. Just rälsmonterade TB290-2 finns det cirka 5-6 stycken av, samt 2-3 stycken i Danmark – och då har maskinen bara funnits på marknaden i några år. CD300 IQ är en relativt ny produkt från Pandrol, och har ett intelligent styrsystem som känner hur fort maskinen kör.

Här hittar du alla våra modeller från Takeuchi.