Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

På kundbesök hos DKLBC

DKLBC Hyresmaskiner har vuxit rejält under de senaste åren. Så vad är hemligheten bakom framgångarna? Tja, kanske bygger allt på samarbete – och pålitliga grävare från Takeuchi.

”Vi hyr ut stora maskiner. Grävmaskiner, dumprar, hjullastare, vältar. Allt som är stort.”

Martin Wetterlund, företagets grundare, andas och lever DKLBC Hyresmaskiner. Han kommer själv från en företagarfamilj och har doppat tårna i det mest gällande transport och entreprenad.

Maskinuthyrningsverksamheten drog han igång för sex år sedan.

”Då hade vi 20 maskiner. Vårt mål är att ha 200 maskiner år 2024. Vi har redan beställt nya maskiner för nästa år, så vi ligger bra till för att nå målet.”

Takeuchi-kungar

DKLBC Hyresmaskiner håller till i Rydbo, i Österåkers kommun, nordöst om Täby. Bolaget har totalt 26 delägare – som äger de olika hyresmaskinerna – och åtta anställda medarbetare: chaufförer, mekaniker och ordermottagare.

Uthyrningsbeståndet består av drygt 150 maskiner i varierande storlek, varav knappt 60 är Takeuchi-grävare från EMS.

Det bästa med Takeuchi är att maskinerna nästan aldrig går sönder. Som verksam på hyresmarknaden är hållbarhet en avgörande faktor”, säger Martin Wetterlund och tillägger:

”Efterfrågan på en viss maskintyp går väldigt mycket i vågor, så vi har valt att ha i princip hela spannet av storlekar på Takeuchi-grävare. Från 1 ton upp till 15.”

Trygghet och enkelhet

Att alla Takeuchi-grävare har levererats av just EMS är ingen tillfällighet. Ett smidigare leverantörssamarbete är nämligen svårt att tänka sig, menar Martin Wetterlund:

”Efter alla år vet EMS precis hur vi vill ha våra maskiner. Vi hör av oss med en beställning och får ett schysst pris tillbaka. Därefter är affären klar, utan en massa prutande och krångel. För mig är EMS synonymt med enkelhet.”

Vad har ni för typ av kunder?

”Allt ifrån företag med en anställd upp till stora byggjättar som Skanska. Och självklart också andra maskinuthyrningsbolag. Vi jobbar tätt tillsammans inom branschen för att lösa varandras utmaningar.”

Så ni samarbetar snarare än konkurrerar?

”Ja, så är det. Vi hjälps åt. Hela hyresmarknaden för tunga maskiner kännetecknas av samarbete. Det är aldrig några sura miner.”

Här hittar du alla våra modeller från Takeuchi

Läs fler nyheter