Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

”Vi ville ha bra maskiner, ett märke som sticker ut”

När Aspen Maskinuthyrning startade i Ängelholm valde man att satsa på Takeuchi-grävare.

– Vi ville sticka ut lite, men vi vet också att det här är ett märke med maskiner som är garanterat robusta och har hög kvalitet, säger Sami Malmros.

Kundernas reaktioner? Jo, över förväntan.

– Det är verkligen roligt att kunderna tagit emot oss så positivt som de gjort. Vissa perioder har vi alla Takeuchi-maskinerna uthyrda samtidigt.

Sami Malmros, Filip Dahl och Johan Pettersson driver idag Aspen Maskin­uthyrning i Ängelholm som är en depå till Aspen Göteborg, där företaget grundades.

Rivstart

– Jag började här redan i december. Då var jag ensam och vi hade bara en tom lokal…

Men första fredagen i mars i år öppnade gänget upp portarna till Aspen Maskinuthyrning i Ängelholm och det blev en rivstart. Inte minst Takeuchi-maskinerna är efterfrågade av kunderna, trots att märket är ganska ovanligt i närområdet.

Vill sticka ut

Hur kom det sig att ni valde just Takeuchi?

– Det var flera olika anledningar, faktiskt. En är att vi gärna är patriotiska och vill använda oss av lokala företag som leverantörer. Därför blev det så att vi samarbetade med Maskin­gruppen Ängelholm, som är återförsäljare åt EMS, vid inköpen.

– Just Takeuchi är ett ovanligt märke för maskinuthyrning i området. Det passade oss eftersom vi vill vara unika och speciella. Vi vill sticka ut lite i uthyrningsbranschen här i området.

Tåliga maskiner

Men det handlade givetvis också om prestanda och kvalitet.

– Vi tre som driver Aspen här i Ängelholm har tillsammans över 50 års erfarenhet i
maskinuthyrningsbranschen. Vi vet vad kunderna vill ha, vad de kräver och vad som krävs av oss och våra maskiner.

– Där passar Takeuchi in. Det är ett märke med högt förtroende och vi vet att det är bra och tåliga maskiner för uthyrningsverksamhet. De är robusta och lättmekade.

– Det är driftsäkra maskiner och det var avgörande i vårt val.

Maskinparken

Aspen Ängelholm har idag 4 st Takeuchi-
grävare i olika storlekar.

  • 2 st 1,2 tons grävare
  • 1 st 1,6 tons grävare 
  • 1 st 2,5 tons grävare 
  • Med tillhörande släp

 

– Vi har fått jättebra mottagande av kunderna trots att vi inte varit igång så länge. De är nöjda med Takeuchi-maskinerna och kommer tillbaka och vill hyra samma maskiner flera gånger.

Bra service

Det har visat sig att maskinerna håller måttet.

– Det har inte varit några problem, vi gör själva mottagningskontroll och smörjer upp maskinerna. Om det skulle bli några reparationer har vi avtal med Maskingruppen som verkligen ger oss bra service på alla sätt.

– Nu har vi också anställt en mekaniker som jobbar med skötsel och underhållsarbete av alla våra maskiner och all uthyrningsmateriel.

 

Aspen Maskinuthyrning

Aspen Maskinuthyrning har sin verksamhet inom bygg och anläggning och finns i Göteborg, Ängelholm och Sälen. Medarbetarna har många års erfarenhet inom uthyrning och försäljning mot byggbranschen och är specialiserade på alla områden inom maskinuthyrning och förnödenheter. Aspen Maskinuthyrning har flera grenar som anläggningsmaskiner, bodar, liftar, byggmaskiner, byggställningar, el och belysning.