Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Hög service i alla lägen

Att vara mekaniker på EMS och jobba med större reparationer är en tuff utmaning.

– Vi erbjuder vår hjälp och service till alla kunder, vilket gör att vi tar hand om de flesta entreprenadmaskiner, oavsett fabrikat, säger Danylo Servatyak på EMS verkstad i Sollentuna.

Ett starkt serviceerbjudande är en viktig nyckel till framgång, och viktigt för att snabbt kunna avhjälpa fel eller serva kundernas maskinutrustning. En uppskattad servicetjänst är att själv kunna boka tid online för service och reparation.

Fältservice och verkstad

EMS erbjuder fältservice då mekaniker åker ut och åtgärdar problem på plats hos en kund. Krävs det mer omfattande åtgärder eller större reparationer sker det i verkstaden.

– I vår reparationsverkstad tar vi hand om större jobb som inte går att utföra på fältet. Det kan vara när det krävs tillgång till liftar och specialverktyg som vi har i verkstaden.

– Vi tar även hand om skadereparationer åt försäkringsbolag, fortsätter Danylo som sedan två år tillbaka är mekaniker i reparationsverkstaden.

Tidigare har han jobbat med eftermarknad och utrustning till grävmaskiner och har god erfarenhet även inom detta område.

Blev ett nytt vägval

När Danylo gick gymnasiets fordonsprogram var han inriktad på att bli bilmekaniker, men av en slump blev vägvalet ett annat.

– Jag hade en mentor som var maskinintresserad och föreslog att jag skulle göra min praktik hos EMS. Det väckte mitt intresse för att jobba med grävmaskiner, berättar Danylo.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag trivs med att få göra större jobb och anta nya utmaningar.

– Det är också utvecklande och ett omväxlande jobb med stor variation. Det kan vara allt från att skifta däck till att byta en tiltrotator på en grävmaskin. Vi försöker alltid hjälpa en kund så fort vi kan för att minimera stilleståndstid.

Vilka utmaningar kan det vara?

– Ibland får jag plocka ner och demontera en hel maskin och sedan sätta ihop den igen efter reparation. Då gäller det att vara mycket noggrann.

– Genom att vi reparerar alla fabrikat ställer det krav på oss att kunna entreprenadmaskiner av skilda slag. I verkstaden går vi också igenom alla inbytesmaskiner innan de kan säljas.

Kan du berätta om någon riktigt tuff utmaning?

– Vi har fått ta hand om maskiner som råkat ”bada”. Det kan vara vid arbeten i sank terräng eller nära vattendrag där en entreprenadmaskin sjunkit ner i vatten. Vi får då byta ut all elektronik och demontera hela maskinen. Vi lyckas nästan alltid rädda en maskin, även vid svåra utmaningar, avslutar Danylo.