Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Trendab Bygg bygger framtidens Stockholm

Trendab Bygg använder innovativa metoder för att se till att varje del av deras arbete utförs säkert och effektivt. Med välförtjänt certifikat inom kvalitet och miljö – och inte minst en maskinpark från Hyundai och Takeuchi – bygger bolaget ett nytt Stockholm, och ett nytt Sverige, för framtiden.

Trendab Bygg är bygg- och entreprenadbolaget som blivit synonymt med gediget arbete, främst i Stockholmsregionen; med allt från rör- och kabelläggningar till schakt och stensättning i erbjudandeportföljen. Tack vare bred kompetens tar sig bolaget gärna an uppdrag i form av nya vägar, markarbeten i storstadsmiljöer och större byggprojekt.

     – Vi kommer först och går sist. Vi börjar med att dra fram vitala ledningar såsom avlopp och vatten innan vi lämnar över till byggherre. När huset är byggt kommer vi tillbaka och kanske lägger plattor, planteringsjord eller sätter upp parkbänkar, berättar Miroslav Hepp, vd på Trendab Bygg.

 

Både styrka och smidighet

Trendab Bygg kompromissar aldrig med säkerheten, verkan för omgivningen eller medarbetarna. I den ofta pressade byggbranschen förväntas projekt utföras riskfritt och effektivt, med minimal stillaståendetid.

     Lyckligtvis är bolaget väl rustade med maskiner från EMS, som lägger grunden för att forma framtidens Stockholm.

     – Där det krävs rejält med styrka och kraft har vi två större hjulgrävare från Hyundai, och tack vare smidigare maskiner från Takeuchi slipper vi många gånger att spärra av stora områden. Men trots sin storlek har Takeuchi-maskinerna även styrka och vikt nog att utföra relativt tunga arbeten, säger Miroslav Hepp och tillägger:

     – Dessutom är EMS snabbt på plats med sin service om maskinerna skulle stanna.

Säkerhet är en het fråga i branschen. Hur arbetar ni för att vara ett företag i framkant när det kommer till sådana frågor?

– Olika projekt kräver olika kunskap och rutiner för vad som ska göras om det exempelvis börjar brinna i ett bostadsområde, eller om en tunnel skulle rasa. Dessvärre är byggbranschen tungt drabbad av arbetsplatsolyckor och ett litet misstag kan leda till att någon mister livet. Utbildning och modern utrustning är nycklarna för att minimera risken för olyckor, och för att uppfattas som ett företag som tar ansvar.

 

Mäktiga projekt kräver hög tillit

Bland den imponerande uppdragsfloran hos Trendab Bygg finns även projekt som innefattar skyddsobjekt, exempelvis utbyggnation av ett fängelse utanför Stockholm. Inför uppdrag som dessa får medarbetarna särskilda utbildningar och genomgångar, där det kan ta upp till sex veckor för att bli godkänd för arbetet.

     Väl på plats är varenda minut av arbetsdagen planerad. Raster får endast ske på utsatt tid och det råder telefonförbud inne på området.

     – Vi får en halvtimme att studera ritningen på morgonen, sen låser man in den för resten av dagen. Glömmer vi något får det vänta tills nästa dag. Det finns regler för allt. Skulle exempelvis en boll komma över till oss, måste vi ringa någon som tar hand om den. Det är inte bara att kasta tillbaka, avslutar Miroslav Hepp.