Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Bengt Bergs Maskinservice blir ny återförsäljare för Göteborgsregionen

EMSG Sverige AB, generalagent för Takeuchi och Hyundai anläggningsmaskiner i Sverige och Norge har utsett Bengt Bergs Maskinservice AB till ny återförsäljare för Takeuchi kompakta grävmaskiner i Göteborgsregionen. Detta är ett led i vårt strategiska arbete att utveckla en stark rikstäckande och lokal närvaro i hela Sverige.

I och med detta lämnar EMS över ansvaret för Takeuchi försäljning och service för Göteborgsregionen till Bengt Bergs Maskinservice. EMS har under de senaste åren arbetat fokuserat med att stärka vår lokala närvaro i hela landet. Detta har resulterat i flera nya återförsäljarsamarbeten med duktiga entreprenörer runt om i landet. Vi ser att denna strategi har varit framgångsrik för oss, våra partner och kunder. Detta steg följer vår plan att bygga en stark och enhetlig försäljnings- och servicestruktur.

För våra kunder i Göteborg innebär det en förstärkning av produktutbudet då Bengt Bergs Maskinservice också erbjuder redskapsbärare, kompaktlastare och minidumprar, produkter som kompletterar Takeuchis breda erbjudande av kompakta grävmaskiner mellan 1–15 ton. Samarbetet ger också våra kunder tillgång till en stark serviceorganisation.

För befintliga kunder hos EMS kommer övergången att vara smidig, då flera av EMS erfarna medarbetarna nu kommer att ingå i Bengt Bergs kompetenta sälj- och serviceteam.

”Långsiktig tillväxt och stärkande av varumärket ligger i hjärtat av vår strategi”, säger Lennart Edling, VD för EMSG Sverige AB. ”Genom vårt samarbete med starka lokala partners som Bengt Bergs Maskinservice säkerställer vi ännu bättre service och support till våra kunder, samtidigt som Takeuchi som varumärke får en större lokal närvaro.”

För både EMS och Bengt Bergs Maskinservice skapar detta en bra utvecklingspotential för framtiden. EMS och Bengt Bergs Maskinservice har arbetat med olika kundsegment i marknaden och med olika produkter, detta skapar synergier och en utökad möjlighet med en bredare produktportfölj och en större kundbas.

”Vi jobbar idag med marknadsledande märken såsom Wille redskapsbärare, Giant kompaktlastare och Canycom och Ausa minidumprar, och det ska vi fortsätta med. Takeuchis minigrävare är en perfekt produkt för oss att förstärka sortimentet med,” säger Bengt Berg, VD för Bengt Bergs Maskinservice.

Samarbetet förstärker också EMS produktutbud för verksamheten i Stockholm. EMS kommer att sälja Canycom och Ausa minidumprar vilket breddar EMS nuvarande produktutbud.

EMS kommer fortsatt att ansvara för Hyundaiförsäljningen i Göteborg regionen, service för Hyundai kommer att ske genom Borås Maskin & Konsult AB och Maskinservice i Göteborg AB. Båda företagen drivs av tidigare medarbetare på EMS som har lång erfarenhet av att service och reparation av Hyundais anläggningsmaskiner.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lennart Edling, VD EMSG Sverige AB

VD

Telefon: 070-105 48 78

E-post: lennart.edling@ems.se

Bengt Berg, vd Bengt Bergs Maskinservice AB

Telefon: 031-337 75 52

E-post: bengt@bbm.se