EMSG Sverige

GRÄVSCOOPET

Ledare

Extra nytta, komfort och nöje

Henrik Stenmark, produktionschef
En bra maskin är en god start. Med tillbehör och redskap som är anpassade till just din verksamhet kan du få en maskin med ett bredare användningsområde, högre effektivitet och säkerhet samt bättre ergonomi och komfort. I detta nummer av Grävscoopet lyfter vi fram några exempel av de många alternativ som kan göra arbetet effektivare, bekvämare och roligare.

Standardutrustningen för maskiner skiljer sig åt beroende på i vilket land de ska säljas. Här på den svenska marknaden kan det exempelvis vara saker som rör brandsäkerhet, varningssignaler, extra säkringsboxar eller jordplintar. Sådan utrustning  monterar vi på EMS, på plats i vår verkstad innan maskinen levereras. Maskinerna är även utrustade med ett telematiksystem som ger maskinägaren större kontroll över fordonsfl ottan, allt från bränsleförbrukning till stöldskydd genom positionsövervakning. 

Vid sidan av standardutrustningen finns tillbehör och redskap, som du som kund kan välja för att optimera maskinen efter dina behov och önskemål.

Tillbehör monteras av EMS inför leverans av nya maskiner, men kan också monteras i efterhand även om det ibland kräver vissa ingrepp. Det kan till exempel vara grävbroms som ger bättre ergonomi, centralsmörjning som underlättar och effektiviserar underhållet, lastdämpning och bomfjädring som ger bättre förarkomfort, dieselvärmare som gör att du kan sätta dig i en uppvärmd hytt på morgonen eller ljusramp med varningsljus och arbetsbelysning. Tiltrotator ser de fl esta här i Sverige som ett självklart tillbehör, det är sällan en kund beställer en maskin utan det.

Redskapen skapar större flexibilitet och gör det möjligt att utföra fler slags jobb med samma maskin. Med exempelvis skopor, markvibrator och sopvals kan även det lilla företaget åta sig många typer av jobb.

Vi har ett stort utbud, och kan leta fram eller utveckla en lösning om du har önskemål vid sidan av vårt ordinarie sortiment. Vi väljer leverantörer som erbjuder prisvärda produkter, hög kvalitet och leveranssäkerhet.

Ibland förekommer önskemål om tillbehör eller redskap som inte finns tillgängligt för den specifika maskinen. Då kan vi på EMS hjälpa till att utveckla ett sådant – antingen i egen regi eller i samarbete med externa leverantörer. Så har vi till exempel gjort med den grävbroms som SVAB har tagit fram för vår räkning, först till Hyundai och nu till Takeuchi.

Kort sagt: är du nyfiken på vilka tillbehör och redskap som skulle kunna underlätta din dag på jobbet? Vill du ha något extra till din kommande eller befintliga maskin? Prata med oss, vi stöttar i att ta fram det du vill ha. Och vi jobbar vidare för att du ska vara fortsatt nöjd även efter avslutat köp. 

Läs hela Grävscoopet genom att klicka på länken nedan. Trevlig läsning!

Henrik Stenmark, Produktionschef

Nyheter

MaskinGruppen - Ny återförsäljare i Skåne

En ny återförsäljare har anslutit sig till EMS-familjen. Det är MaskinGruppen Wallins Traktor AB, som finns på fem orter i Skåne och Halland. Satsningen inleds i Eslöv men verksamhet finns även i Ängelholm, Falkenberg, Hörby och Kristianstad.

I nuläget rör diskussionerna främst Takeuchi, men framöver hoppas bolaget att kunna sälja även Hyundai.

MaskinGruppens kunder visar redan idag ett stort intresse för entreprenadmaskiner. "Vi har i många år haft kunder som kör grävmaskiner och vi har en bred kundbas med entreprenörer. Det blir roligt att kunna erbjuda en ny maskintyp, säger Pär-Ola Jansson, vd för MaskinGruppen. 

Ladda ner Grävcoopet

Följ oss i sociala medier!